Kuchnia

SŁODKOŚCI

Pańska skórka przepis

Przepis na Pańska skórka
czas: ok. 30 minut + chłodzenie
liczba porcji: 12–15 sztuk

Składniki

2 białka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki miodu
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka soku malinowego lub różanego, lub barwnik

Moje porady

• po wielu komentarzach wiem, że miewacie problem z gęstością gotowej pańskiej skórki, najważniejsza jest temperatura karmelu i tutaj możecie zrobić też wersję bez miodu – szybciej twardnieje! za to kapkę miodu do smaku dodać na koniec, spróbujcie w ten sposób – idzie łatwiej
• jeśli jednak pańska skórka wyszła Wam ciut zbyt miękka, to przełóżcie wafle, to jest najlepszy ratunek na to, by mieć fajny deser, oczywiście możecie też jeść łyżeczką :)

CZYTAJ DALEJ - Klik w zdjęcie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation